tirsdag den 16. oktober 2012

Historieforløb om USA - med docsteach.org

Nu da det er tid til valg i USA er der måske flere historikere, der har haft overvejet om det næste eller måske igangværende forløb skulle handle om USA. Det amerikanske The National Archives har i den forbindelse en meget brugbar side: Docsteach.org. På denne side er der et væld af relevante kilder (dog på engelsk), samt en masse forskellige opgaver.

Kilderne

http://i.szoter.com/7bd1a8838edc300d

Kilderne er opdelt i forskellige perioder, men det er også muligt at søge på forskellige nøgleord. Der er både billeder, officielle tekster, private breve, videoer, statistik mv. Kort sagt et væld af kilder. Hjemmesiden har en meget brugervenlig opsætning, der fx gør det muligt at søge efter hvilken slags kilde man vil arbejde med (fx tekst eller billede).


http://i.szoter.com/7211cb5e2af6257e

Opgaverne

Der er som nævnt en række forskellige opgaver eleverne kan blive sat til at lave med inddragelse af udvalgte kilder. De forskellige opgaveformer er spredt ud på Blooms taksonomi, så man har mulighed for at give eleverne forskellige slags opgaver.

Blandt de forskellige opgaver der er forberedt er Weighing the Evidence.

http://i.szoter.com/ccc2dd2e6332e0f6

Weighing the Evidence har som hovedfokus at vurdere hvilken "sandhed"/"fortælling" kilderne antyder. Rammen er at eleverne bliver præsenteret for to alternativer og så skal de vurdere hvorvidt kilden vægter den ene eller anden vej.

http://i.szoter.com/8e062f0447d377ae


Man har også mulighed for at lave sine egne opgaver - med udgangspunkt i de opgaveskabeloner der er. Det kræver blot at man har registreret sig som bruger. Hvilket også gør at mange flere færdigproduceret opgaver bliver tilgængelige. I screenshotet nedenfor ses de forskellige skabeloner der er mulighed for.

http://i.szoter.com/f3bdc9d304ec32b8
http://i.szoter.com/dd5d9e7fe7392630

Også til andet brug

Selvfølgelig har man også mulighed for bare at bruge nogle enkelte kilder til at lave noget helt andet og der er kildearkivet stort - måske for omfattende til at overskue det - og de kan gemmes ned til egen computer eller bare linkes til.

Kender I til andre fine redskaber til lave historieforløb om USA?

PS. Jeg har brugt et herligt screenshot-værktøj ved navn Szoter til blog-indlægget, men kunne godt tænke mig at høre om, der var nogen derude der kender til et værktøj, hvor man også kan oprette en profil og gemme billeder online.

Hat-tip: Lars Henriksen på itgymnasiet.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar