tirsdag den 16. oktober 2012

Tubechop - at klippe fra youtube

Et smart lille værktøj som kan bruges til længere youtube-videoer er Tubechop. Helt konkret handler det om et værktøj, der kan hive et klip ud af en youtube-video. I forbindelse med det amerikanske valg ville jeg gerne have min samfundsfagsklasse til at se et udklip af Barack Obamas tale til demokraternes konvent. Helt præcist fra 24:00-30:30 i nedenstående video. Det kræver selvfølgelig ikke det store af eleverne, men det kan måske kræve noget af nettet at skulle streame hele videoen eller skulle navigere i tiden.



Med Tubechop er det muligt at klippe ét stykke ud af videoen og gøre præcist det stykke tilgængeligt. Derved har eleverne konkret det udsnit af videoen jeg ønsker de skal se. Se resultatet i videoen nedenfor.



http://www.tubechop.com/watch/601048

Det har selvsagt sine svagheder. Blandt andet formatet som det kan ses og at det er flash-video, der fx ikke er tilgængelig på iPad medmindre man fx bruger Photon browseren som kan hentes som app. Men værktøjet er forholdsvist simpelt og hurtig og kan derfor være anvendelig, hvis man vil have x-antal grupper til at se en konkret video og ikke vil have dem til at bruge tid på at streame på skole-net, der måske i forvejen er lidt ustabilt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar